جهیزیه عروس یکی از قدیمی ترین سنت های ازدواج است و در اکثر مناطق کشور از گذشته تا به الان رواج داشته که یکی از پرخرج ترین و پرزحمت ترین بخش از تدارکات عروسی است. داشتن اطلاعات کافی در این زمینه کمک زیادی به صرفه جویی در هزینه ها و کم کردن از استرس شما خواهد کرد.ما در این مقاله قصد داریم به تمام نکات مهم و طلایی در خرید گام به گام جهیزیه عروس که هر نو عروسی باید بداند بپردازیم تا بتوانیم سهم کوچکی در آغاز زیباتر زندگی مشترک شما عزیران داشته باشیم.
فهرست مطالب
- راهنمای خرید جهیزیه
- خرید جهیزیه – وسایل برقی آشپزخانه
- خرید جهیزیه – اتاق پذیرایی و نشیمن
- خرید جهیزیه – وسایل غیربرقی آشپزخانه
- سخن پایانی و سوالات متداول
راهنمای خرید جهیزیه
پیش از هر چیز فراموش نکنید اجناس مختلف را میتوانید با قیمتهای بسیار متنوعی بخرید. پس بهتر است ابتدا فهرست اقلام ضروری جهیزیه را داشته باشید و با توجه به بودجهای که دارید خریدهایتان را الویتبندی کنید.
1. خرید جهیزیه – وسایل برقی آشپزخانه
احتمالا از خیلیها شنیدهاید یا قبلا تجربه کردهاید که هزینهبرترین بخش خرید جهیزیه، وسایل برقی آشپزخانه هستند.
یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، مایکروویو و چندین و چند وسیلهی برقی ریز و درشت دیگر در آشپزخانه وجود دارند که باید خریداری شوند.
یخچال و فریزر
اول از همه سراغ وسیلههای بزرگ آشپزخانه میرویم. فصل گرماست و طبعا قبل از هر چیزی یاد یخچال میافتیم. اگر آشپزخانه بزرگ است و خانوادهی پرجمعیتی دارید و اول زندگی مهمان برایتان زیاد میآید خوب است از سرویسهای دوقلوی یخچال و فریزر استفاده کنید.
اما اگر اول زندگی میخواهید جمع و جورتر شروع کنید یکی از یخچالهایی که پایینش فریزر دارد مناسب است. خوشبختانه یخچالهای ایرانی باکیفیت در سالهای اخیر به بازار آمده که میتوانید با صرف هزینهی کمتر یکی از آنها را خریداری کنید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنما خرید یخچال فریزر را بخوانید.
ماشین لباسشویی
اول زندگی شاید بتوانید از ماشین ظرفشویی بگذرید اما داشتن ماشین لباسشویی در هر خانهای الزامی است. ماشین لباسشویی با ظرفیت ۷-۸ کیلوگرم پرطرفدارترین است. ماشینهای لباسشویی دستورهای شستوشوی متنوع دارند و میتوانید با توجه به آنها و برندی که میخواهد خریدتان را انجام بدهید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنما خرید ماشین لباسشویی سامسونگ را بخوانید.
مایکرویوو
این روزها دیگر آشپزخانهی کمتر خانهای بدون مایکروویو کامل میشود. موقع خرید مایکروویو حواستان باشد که حجم داخلی مایکروویوها گاهی خیلی کوچکتر از ظاهر بیرونیاشان است. حتما به ظرفیت داخل مایکروویو دقت کنید.
چیزهایی مثل جوجه گردان، گریل یا داشتن برنامهی پخت سلیقهای است و با توجه به هزینهای که میکنید و البته کارکردتان میتوانید از بعضی از گزینهها صرفنظر کنید.
آونتوستر
بعضیها به جز ماکروویو توستر هم به کارشان میآید. یک نوع از توسترها فقط به کار توست کردن نان میآیند. اگر میخواهید استفادهی بیشتری از توستر داشته باشید خوب است که یک آون توستر بخرید که علاوه بر توست کردن نان بتوانید در آن چیزهایی مثل سوسیس هم سرخ کنید.
انواع غذاساز و خردکن
از دیگر وسایل برقی آشپزخانه باید به انواع غذاساز، خردکن، مخلوطکن، چرخ گوشت، همزن و… اشاره کنیم که به اندازهی وسیلهای مثل ماشین لباسشویی ضروری هستند و برای تهیهی خوراکهای مختلف به آنها نیاز خواهید داشت. شاید فکر کنید مثلا وسیلهای مثل آسیاب را نیاز نخواهید داشت و خرید آن غیرضروری است اما این حقیقت را از من بپذیرید که روزی میرسد که از داشتن یک آسیاب کوچک و کار راه انداز خیلی خوشحال خواهید شد. این نکته دربارهی بسیار از این دست وسایل آشپزخانه صدق میکند.
چند وسیلهی برقی دیگر:
وسایلی که در ادامه به لیست خرید جیهزیه اضافه میکنیم، وسایلی هستند که در خانهها جای ثابتی ندارند اما از بعضی از آنها از مهمترین وسایل جهیزیه هستند.
جاروبرقی
جاروبرقی از پارس خزر تا بوش با قدرتهای مختلف یکی از چیزهایی است که باید حتما برای نظافت خانه خریداری کنید. با توجه به قدرت و کاراییاشان و این که قابلیت جذب مایعات و فشردهسازی زباله و سریهای متفاوت دارند یا نه قیمتهایشان با هم تفاوت میکند اما حداقل هزینهای که برای خرید جارو برقی میکنید یک و نیم میلیون تومان میشود. اگر هر بار حوصلهی جارو برقی کشیدن ندارید این جارو شارژیهای دم دستی هم گزینهی خوبی هستند که یکی از آنها در خانه داشته باشید.
اتو
اتو وسیلهی کوچکی است و ممکن است فراموشش کنید اما نیمی از لباسهایی که از ماشین لباسشویی بیرون میآورید نیاز به اتو کشیدن دارند و هر بار دادن آنها به خشکشویی برای اتو کردن هزینهی زیادی خواهد داشت. بهتر است همین اول کار یک اتو با قیمت مناسب بخرید.
وسایل ویژهی برقی
به جز اینها اگر گرمایی هستید خرید پنکه یا کولرهای برقی داخل منزل و اگر سرمایی هستید بخاری برقی جزء واجبات میشود. بیشترین هزینهتان برای خرید جهیزیه در همین قسمت لوازم برقی است و البته متنوعترین قسمت است. چون میتوانید سراغ قهوهساز، چاییساز، ساندویچساز، چرخ خیاطی برقی و چیزهای کوچکتر دیگر هم بروید. بیشتر این وسایل باز هم مربوط به آشپزخانه هستند و هر خانواده با توجه به نیاز و بودجهی خود سراغ خرید آنها میرود.
2. خرید جهیزیه – اتاق پذیرایی و نشیمن
از آشپزخانه به اتاق پذیرایی و نشیمن میرویم، جایی که بیشترین زمانی که در خانه هستید در آن میگذرانید.
در این بخش خانه هم به وسایل صوتی و تصویری احتیاج دارید و هم به انواع مبلمان.
لوازم صوتی و تصویری
این یکی بخش خرید جهیزیه محل مجادله است. کمتر رسم است که لوازم صوتی و تصویری را عروس بخرد و در بیشتر مناطق ایران خرید لوازم صوتی و تصویری برعهدهی داماد است. از آنجایی که به هر حال زوج جوان با هم خرید میکنند این بخش را هم در راهنمای خرید جهیزیه میآوریم و میتوانید از داماد بخواهید که این قسمت را بخواند.
اگر داماد دوست دارد از بین لوازم برقی پلی استیشن برای خانه بخرد طبعا همه استقبال میکنند اما الویت با تلویزیون و سیستم صوتی است. یک راه این است که تلویزیون را جدا بخرید و در کنارش پخشکنندهی فیلم و ساندبار برای پخش صدا و راه دیگر این است که یکدفعه سراغ خرید یک سینمای خانگی بروید. البته برای خانههای کوچک که قرار نیست تلویزیون خیلی بزرگ باشد خرید سینمای خانگی را نمیشود توصیه کرد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنما خرید تلویزیون سونی را بخوانید.
انواع و اقسام تلویزیونها در اندازههای مختلف در بازار است. بعضی از آنها هوشمند هستند که به اینترنت هم وصل میشوند و نمونههای ارزانتر دیگری هم داریم که قابلیت خاصی ندارند.
مبلمان
مبلمان از آن چیزهایی است که میتواند حال و هوای یک خانه را عوض کند. سلیقهی صاحبخانه بیشتر از هر چیزی در مبلمان خانهاش نمود پیدا میکند. این که اسپورت است یا کلاسیک. این که از مدلهای مدرن خوشش میآید یا از آن مبلهای پذیرایی سلطنتی قدیمی. دستتان در انتخاب مبل با هر سلیقهای باز است.
آنهایی که خانهشان جای کافی دارد این روزها به مبلمان طرح ال علاقهی زیادی نشان میدهند. خوبی مبلهای ال این است که راحت هستند و میشود موقع تماشای تلویزیون یا بعد از یک روز خستهکننده رویشان دراز کشید و استراحت کرد. اما یک چیزی را در نظر داشته باشید. بهخصوص اگر مستاجر هستید مبل ال در هر خانهای جا نمیشود و با فرم معماری هر خانهای هم نمیخواند. در نتیجه مبل ال را با وسواس انتخاب کنید.
مبلهایی که ترکیب کاناپههای دو نفره و سه نفره و تک نفره هستند از قدیم جزء مبلهای پرطرفدار دوستداشتنی بودند. بهخصوص که در سالهای اخیر میتوانید در یک ست یا حتی نیم ست از رنگهای مختلف استفاده کنید و به خانهتان رنگ بدهید. به علاوه این مبلها برای مساحتهای کوچک هم مناسب هستند و از تکنفرههایشان میتوانید در قسمتهای مختلف سالن استفاده کنید.
میز ناهارخوری
میز ناهارخوری هم یکی دیگر از آن چیزهایی است که در بخش لوازم چوبی باید سراغش بروید. از میزهای چهار نفره تا دوازده نفره با توجه به جایی که برای آن در نظر دارید جزء انتخابهایتان میتواند باشد. اگر خانهتان کوچک است احتمالا میز شش نفرهی گرد گزینهی خوبی است که کمتر جا میگیرد و مهمانهایتان هم راحت پشت آن خواهند نشست.
فرش
یکی دیگر از آیتمهای خیلی مهم در خانههای ایرانی و در اتاق پذیرایی، فرش است. البته در فضاهای دیگر خانه مثل اتاق خواب یا آشپزخانه هم شاید نیاز به فرش داشته باشید. از وقتی کف خانهها پارکت و سرامیک شد شاید حواس همه مثل قدیم به فرش نباشد با این حال میان خانهی ایرانیان و فرش همیشه پیوندی برقرار است. اگر خانهتان را مدرن چیدهاید میتوانید سراغ گلیمها و گبههایی بروید که هم طرحهای هنرمندانه دارند و هم خیلی شلوغ نیستند و با هر دکور خانهای جور در میآیند.
بعضیها هم نمیتوانند از وسوسهی نقش ماهی تبریز یا رنگارنگی طرحهای کاشان یا نقش بختیاری بگذرند. خوشبختانه اهل هر کدام باشید فرشهای ماشینی به کمکتان میآیند تا با قیمت مناسبتر بتوانید طرح دلخواهتان را کف خانه بیاندازد. اگر هم بودجهی پر و پیمانی برای خرید فرش دارید که فرشهای دستبافت منتظرتان هستند.
پرده در جهیزیه
خیلیها به این جمله معتقدند که تا پردهی پنجرهها زده نشود خانه شکل خودش را پیدا نمیکند و انگار یک چیزی کم دارد. پس در اولین قدم سایز پنجرههایتان را بگیرید.
پرده هم مانند فرش فقط مربوط به فضای پذیرایی نمیشود. هر جا که پنجرهای باشد نیاز به پرده هم دارید. برای اتاق خواب خوب است پردههای کتان کلفت بخرید که نور سحرگاه داخل اتاق نیاید و بعد هم راحت قابل شستوشو باشد یا میتوانید برای زیرش پردهی تور بخرید که در طول روز که پردهی ضخیمتر را کنار میزنید نور آفتاب داخل اتاق بتابد.
اگر سالن پذیراییاتان پرده میخورد و مشرف هم نیست خوب است پردههای تور بگیرید تا بتوانید از نور خورشید در خانهتان استفاده کنید. اگر هم به پردههای ضخیم نیاز دارد حتما رنگ آن را با وسایلتان بسنجید و خیلی تیره هم انتخابش نکنید چون رنگهای تیره باعث میشود خانه کوچکتر و شلوغتر به نظر برسد.
کنسول در جهیزیه
حتما شما هم آن وسیلهی بزرگ به اسم بوفه را به خاطر میاورید که سالهای گذشته در کنار پذیرایی خانههای ایرانی جا خوش کرده بود و از آن برای نمایش ظرف و ظروف گرانقیمت استفاده میشود و بعضی از مدلها هم چند کشو و کمد برای نگهداری از ظروف داشتند.
خبر خوب این است که در خانههای امروز خبری از بوفه نیست. به جای آن وسیلهی کاربردی دیگری به فضای پذیرایی اضافه شده است به اسم کنسول. از کنسول برای نگهداری از وسایل مختلف مانند سرویس غذاخوری یا ظروف پذیرایی استفاده میشود. روی آن هم وسایل دکوراتیو برای تزیین فضا میچینند و گاهی چند آینه هم بالای آن نصب میشود.
لوستر و روشنایی
این وسایل هم مانند وسایل صوتی و تصویری، بخشی از وسایل خانهی بخت هستند که دربارهی آنها در نقاط مختلف ایران، رسم متفاوتی وجود دارد. بعضی خانوادهها خرید لوستر و روشنایی را به عهدهی داماد میگذارند و بعضی هم به عهدهی خانوادهی عروس. در نهایت موضوعی که مهم است این است که خانه بدون روشنایی نمیشود و اتاق پذیرایی هم بدون لوستر.
با توجه به سبک مبلمان و چیدمانی که برای اتاق پذیرایی در نظر دارید، میتوانید به سراغ لوسترهایی با طراحی مدرن بروید یا کلاسیک.
3. خرید جهیزیه – وسایل غیربرقی آشپزخانه
اگر فکر کردید خرید وسایل آشپزخانه به همین زودی تمام میشود، باید بگوییم سخت در اشتباه هستید. حتما شنیدهاید که میگویند آشپزخانه قلب خانه است.
پس قلب خانه نیاز به وسایل زیادی برای مجهز شدن دارد.چیدن آشپزخانه یکی از سختترین کارهاست چون جزئیات زیادی دارد. کابینتهای متعددی که باید پر شوند و همهی وسایلی که برای پخت و پز و پذیرایی باید در خانه داشته باشیم.
اجاق گاز
اولین و مهمترین وسیلهی غیربرقی آشپزخانه، اجاق گاز است. این وسیله از پر مصرفترین وسایل خانه است که هر روز و برای ساعتهای زیادی از آن استفاده میشود.
شاید این تصور را داشته باشید که اجاق گاز وسیلهای نیست که خراب شود و نیاز به تعمیر داشته باشد پس لازم نیست هزینهی زیادی برای آن بپردازید؛ اما از طرف دیگر چون از آن زیاد استفاده میکنید و همیشه در معرض کثیف و آلود شدن با مواد غذایی است و باید آن را تمیز کنید، پس حتما باید قطعات آن کیفیت قابل قبولی داشته باشند که در این فرآیند بعد از مدتی زنگ نزنند یا لکه و کدر نشوند. بنابراین سعی کنید یک اجاق گاز خوب با کیفیت قابل قبول قطعاتی مثل سرشعله، پنجرهها و صفحهی گاز بخرید.
سرویس پخت و پز در جهیزیه
سرویس پخت و پز اولین چیزی است که باید خریداری شود. برحسب این که چقدر رفت و آمد دارید و آشپزی میکنید میتوانید از سه پارچه تا ۱۴ پارچه سرویس قابلمه و ماهیتابههایتان را انتخاب کنید.
برای اول زندگی دو نفر معمولا سرویس هفت پارچه برای قابلمه به همراه دو مدل ماهیتابه کفایت میکند. به جنس قابلمهها و ماهیتابهها توجه کنید چون متنوع هستند و باید بهترین کیفیت را داشته باشند.
کتری و قوری
بدون چای خانهی ایرانی خانه نمیشود. پس خرید کتری و قوری را از یاد نبرید. در کنار کتری و قوری خوب است ست فنجان و استکان و نعلبکی هم بخرید تا چایاتان را کاملا اصیل سرو کنید.
سرویس قاشق و چنگال
سرویس قاشق و چنگال میتوانید خیلی ساده باشد یا خیلی لاکچری. بسته به سلیقهی خودتان است. قاشق و چنگال و کارد در قیمتهای مختلف موجودند و خوشبختانه تفاوت قیمت تأثیری در کارکردشان ندارد. البته باید مراقب باشید جنسی انتخاب کنید که بعد از مدتی در اثر شستوشو رنگش تغییر نکند و شفاف باقی بماند.
ظروف سرو و پذیرایی
بشقاب و کاسه و ظروف سرو و پذیرایی از آن چیزهایی است که هم دل خودتان را موقع غذا خوردن شاد میکند و هم نشانگر سلیقهی شماست.
ساده باشد یا طرحدار. سفید یا رنگی هر کدام جذابیت خودش را دارد. نیمی از لذت غذا خوردن به شیوهی سرو کردن آن برمیگردد و ظروفی که در آن غذا میخورید. اگر باب سلیقهتان باشد لذت غذا خوردن دو چندان میشود.
لیوان و ماگ
لیوان و ماگ هم از آن خریدهای جزئی ولی ضروری است. میتوانید یک دست لیوان بلور بخرید و با سلیقهی خودتان هر کسی در خانه یک ماگ هم داشته باشد که حس صمیمیت و زیبایی بیشتری دارد.
ست جهیزیهی عروس
انواع لگن و سبدهای پلاستیکی، ظرفهای ذخیرهسازی، پا سماوری، ظرف مرتبکنندهی قاشق و چنگال، آبچکان و… که جزء وسایل بسیار ضروری آشپزخانه هستند و در سرویسهای چند تکهای به فروش میرسند، در بازار به ست جهیزیهی عروس معروفند. این وسایل معمولا جنس پلاستیکی و رنگبندی متنوعی دارند. در تعداد هم تنوع بالایی دارند و میتوانید ستی را انتخاب کنید که تمام اجزای آن را نیاز دارید و از خرید تکههای اضافه احتناب کنید چون به هر حال این وسایل، فضای زیادی از کابینتها را اشغال میکنند و باید به این موضوع دقت کنید.
مواد غذایی و شوینده
بله، باید قبول کنیم که مواد غذایی اولیه هم جزء خرید جهیزیه به حساب میآیند. آن بخشی از جیهزیه که باید در روزهای آخر خریداری شوند و در یخچال و کابینت مخصوصشان چیده شوند. در کنار مواد غذایی، مواد شوینده و سایر محصولات سوپر مارکتی مثل پودر ماشین لباسشویی، کیسهی زباله، مسواک، خمیر دندان و… هم هستند که باید خریداری شوند تا خانه از هر لحاظ برای شروع زندگی مشترک آماده باشد.
این کالاها جزء دستهای نیستند که بتوانیم لیست دقیق از آن به شما ارائه بدهیم. پس پیشنهاد میکنیم که یک لیست مجزا و با جزئیات کامل برای این بخش خرید جهیزیه تهیه کنید و همه را آنلاین و بهراحتی خریداری کنید.
نکات طلایی و مهم در هنگام خرید چیست؟
1.لیست کامل از اقلام جهیزیه تهیه کنید
در قدم اول و اولین گام برای خرید جهیزیه عروس لیست کامل و جامعی از اقلام جهیزیه و آنچه مورد نیاز است تهیه کنید. تمام آنچه را که به دهنتان می رسد در لیست وارد کنید در مرحله برای سردرگم نشدن لیست خود را دسته بندی کنید مثلا اقلام وسایل منزل را مانند وسایل آشپرخانه، وسایل برقی، سرویس خواب، وسایل چوبی، وسایل تزیینی و … تفکیک کنید.
بعد برای اقدام به خرید وسایل را از مهم به غیرضرروی اولویت بندی کرده و بر اساس اولویت اول نسبت به خرید وسایل ضروری مانند وسایل برقی و بعد نسبت به خرید وسایل غیرضرور مثل وسایل تزیینی اقدام کنید.
2. وسایل غیر ضرور را از لیست جهیزیه حذف کنید
بعد از تهیه لیست جهیزیه حذف اقلام غیرضرور از لیست اهمین فراوانی دارد که دو مورد از آن را برای شما مثال میزنیم. اول اینکه شما با صرف نظر کردن از وسایل غیرضرروی بودجه بیشتری برای خرید وسایل ضروری دارید و میتوانید وسایل باکیفیت بخرید و دوم اینکه با نخریدن وسایل اضافه منزل و آشپزخانه خود را اشغال نکرده و تبدیل به سمساری نمیکنید.
اگر برا شروع زندگی منزلتان کوچک است یا بودجه کمی دارید در خرید جهیزیه تجملات و رسم و رسوم افراطی را کنار گذاشته و بیشتر به رضایت شخصی دو طرف بسنده کنید. شروع زندگی بدون جاروبرقی (vacuum cleaner) یا یخچال ممکن است مشکل باشد اما بدون چرخ گوشت یا ساندویچ ساز نیز میتوان زندگی را شروع کرد و کم کم و در روند زندگی این وسایل غیر ضرور را تهیه نمود.
3. در خرید جهیزیه میزان بودجه خود را تعیین و مدیریت کنید
بعد از تهیه لیست و دسته بندی اقلام جهیزیه و اولویت بندی آن ها برای هر دسته از لوازم مثلا لوازم برقی یا لوازم تزیینی با توجه میزان بودجه و اولویت و اهمیت کالا هزینه در نظر بگیرد مثلا تعیین کنید که برای وسایل پخت و پز 5 میلیون کنار گذاشته اید که اینگونه موفق خواهید شد در هنگام خرید هزینه های خود را مدیریت کرده و دچار سردرگمی و ضرر نشوید.
که این یکی از مهترین بخش های مدیریت خرید جهیزیه محسوب می شود. با توجه به وضعیت اقتصادی امروز و افزایش سرسام آور قیمت ها این کار کمک شایانی به کم کردن فشار و استرس روانی خرید جهیزیه عروس خواهد کرد.
4. در هنگام خرید جهیزیه متراژ و معماری خانه را در نظر بگیرید
توجه به اندازه و ابعاد خانه و میزان فضای هریک از بخش ها در خرید لوازم خانگی منزل نکته بسیار مهم و حیاتی است. شما در نظر بگیرید که اگر خانه ای که قرار است در آن سکونت داشته باشد آپارتمانی و نقلی است یا اینکه آشپزخانه دارای گاز رومیزی بوده و شما بدون در نظر گرفتن این دو دست مبلمان یا گازفردار بخرید این یک هزینه اضافی است.
و عملا شما نمیتوانید آن را در خانه جا دهید مگر آنکه خانه تان را عوض کنید. پس برای جلوگیری از دردسر های این چنینی و چیدمان آسوده منزل حتما به این نکته توجه کرده و متناسب با بزرگ یا کوچک بودن منزل اقدام به خرید جهیزیه عروس کنید.
5. پرس و جو ، مشورت و تحقیق قبل از خرید جهیزیه را فراموش نکنید
بعد از تهیه لیست جهیزیه عروس در مورد برند و قیمت هرکدام از وسایل خانگی مانند لوازم برقی، مبلمان و صوتی و تصویری در اینترنت تحقیق کنید. البته حواستان باشد که در دام تبلیغات نیفتید. برای اینکار می توانید از آشنایان و مخصوصا تازه عروسان اطرافتان که به تازگی این راه را طی کرده اند مشورت بگیرید.
آنها با همه مشکلات این راه آشنا هستند و بسیار می توانند کمکتان کنند البته این نکته را در نظر داشته باشید که سلیقه، اولویت و بودجه هر کدام از شما متفاوت است پس چشمو هم چشمی را کنار گذاشته و با مشورت اصولی و درست درباره کیفیت، برند و تجربه خوب و بد از خرید آنها مسیر درست را طی کنید.
سخن پایانی
شما در این مقاله با راهنما خرید جهیزیه آشنا شدید. همچنین از نکات مهم در خرید جهیزیه آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
مهمترین نکته این است که به متراژ خانه توجه کنید و متناسب با فضا، خرید کنید؛ اگر به این نکته توجه نکنید و خریدتان متناسب با متراژ خانه نباشد، هم پول اضافهتری میدهید، هم لوازم منزل زشت و بیسلیقه بهنظر خواهند رسید.
باید لیستی از وسایل ضروری و مورد نیاز تهیه کنید و طبق آن خرید کنید. همچنین حواستان باشد که خریدتان را از اولویت اصلی و اساسی مثل: یخچال، ماشین لباسشویی، جاروبرقی، گاز، وسایل آشپزخانه و…شروع کنید.