چگونه رضایت و محبت همسرمان را کسب کنیم؟ (بخش اول)
زندگی مشترک زمانی زیبا خواهد شد که محبت و عشق در آن موج بزند و زوجین را به ساحل آرامش برساند. اگر در زندگی، مهر و محبت نباشد آرامش نیست و اگر آرامش نباشد، آن زندگی، زندگی نیست. مهر و محبت خودتان را از همسرتان دریغ نکنید.

همسر محبوب باید مانند لباسی مناسب برای همسرش باشد و عیب های یکدیگر را بپوشانند، نه اینکه دنبال عیب های هم بگردند و به وسیله آن سبب رنج و آزار یکدیگر شوند.
مقدمه
چگونه رضایت و محبت همسرمان را کسب کنیم؟
۱٫ اخلاق و سیرت نیکو
بعضى از مردم به طور طبیعى خوش اخلاق و خوش برخوردند و این یکى از مواهب الهی است که نصیب هرکس نشده است. باید خدا را با تمام وجودش شکر گوید، ولى گروهى چنین نیستند، اما میتوانند با تمرین و ممارست و به کار بستن اصولی دقیق، حسن خلق و خوش اخلاقی را در وجود خود زنده کنند و چنان در عمق جان شان نفوذ کند که طبیعت ثانویّه شود. [۲]
نکته: اخلاق نیکو، ضامن بقای رابطه هاست و نقش آن در زندگی مشترک فوقالعاده است.
۲٫ حواستان به یکدیگر باشد
۳٫ چهره گشاده داشتن
پیامبر خدا( صلى الله علیه و آله و سلم) فرمودند : حُسْنُ البِشْرِ ، یَذهَبُ بالسَّخِیمةِ . خوشرویى ، کینه را مى زداید .[۳] امام على(علیه السلام) فرمودند : البَشاشةُ ، فَخُّ المَوَدّةِ .خوشرویى ، دام محبّت است.[۴] امام على (علیه السلام) میفرماید: سَببُ المَحبّةِ ، البِشرُ .خوشرویى ، ریسمان محبّت است.[۵]
۴٫ دنبال عیب جویی هم نباشید
عیب پوشی همسر از دستورهای اکید اسلام برای داشتن خانوادۀسالم است.هُنَّ لِباسٌ لَکُمْ وَ أَنْتُمْ لِباسٌ لَهُنَّ. [۶] لباس، علاوه بر این که عیوب انسان را می پوشاند، زینت انسان نیز می شود و او را از گزند آفت ها حفظ می کند. همسر محبوب نیز طبق معرفی قرآن، باید مانند لباسی مناسب برای همسرش باشد و عیب های یکدیگر را بپوشانند، نه اینکه دنبال عیب های هم بگردند و به وسیله آن سبب رنج و آزار یکدیگر شوند.
۵٫ عدم توجه به حرف های بدخواهان
پی نوشت :
[۱] قرآن کریم، سوره مبارکه روم، آیه ۲۱٫ وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ.
[۲] ناصرمکارم شیرازی ، الأخلاق فی القرآن، قم: مدرسة الإمام علی بن ابی طالب (علیهالسلام) ۱۴۲۵ق ۱۳۸۴، صفحه ۱۲۳٫
[۳] محمد بن یعقوب کلینی، اصول کافی، قم: اسوه، ۱۳۷۵، جلد ۲، صفحه ۱۰۳.
[۴] تحف العقول، صفحه ۲۰۲.
[۵] غرر الحکم : ۵۵۴۶
[۶] قرآن کریم، سوره مبارکه بقره، آیه ۱۸۷٫