مهارت

مهارت چیست

همه ی ما تاکنون واژه ی مهارت را شنیده ایم و حتی از آن در جملات و اصطلاحات مختلفی استفاده کرده ایم. مهارت فردی، مهارت برنامه ریزی و مهارت سازمانی انواع مهارت هستند.آشنایی با مهارت های زندگی و همچنین کسب مهارت در انجام کارهای مختلف یک امتیاز مثبت محسوب می شود. انسان های موفق نیز حداقل در انجام یک فعالیت مخصوص مهارت بالایی دارند. با توجه به اینکه کسب مهارت های مختلف قادر است نقش زیادی در زندگی شخصی و اجتماعی داشته باشد، بهتر است در این مقاله ابتدا با تعریف مهارت آشنا شویم و پس از آن در مورد انواع مهارت و روش های کسب مهارت های مختلف صحبت کنیم.

مهارت چیست؟

ممکن است شما در جمع دوستان، هنگام مصاحبه های شغلی و … در مورد مهارت های خود صحبت کرده باشید. اما اگر کسی از شما بپرسد مهارت چیست؟ چه پاسخی خواهید داد؟

شاید همه ما تاکنون بیش از صدها بار از واژه مهارت استفاده کرده باشیم. اما کمتر کسی پیدا می شود که با تعریف مهارت آشنایی داشته باشد. از آنجایی که این واژه جزو لغات قدیمی محسوب می شود و حتی در نوشته های تاریخی نیز به کار برده شده، معنای آن کمتر مورد توجه قرار می گیرد. البته لازم به ذکر است معنای مهارت با گذر زمان دستخوش تغییراتی شده است.

مهارت زندگی

در یک تعریف کلی می توان گفت مهارت یعنی توانایی انجام یک کار در کوتاه ترین زمان ممکن با حداقل خطا و بیشترین کیفیت. زمانی که می گوییم شخصی مهارت بالایی در نقاشی دارد یعنی او می تواند در سریع ترین زمان ممکن زیباترین نقاشی ها را بکشد.

طلاق چگونه بوجود می‌آید؟

مهارت چیست

مهارت محدود به امور خاصی نیست و سنجش و اندازه گیری آن نیز ساده نیست. به همین علت است که سازمان OCED گزارشی در مورد تحلیل مهارت نیروی کار منتشر نموده و طی آن بیان کرده که از آنجایی که اندازه گیری مهارت دشوار است، منطقی است در بیشتر اوقات به عنوان ترکیبی از آموزش های رسمی، آموزش غیررسمی و تجربه تعریف شود. در زندگی روزمره هم وقتی صحبت از فردی ماهر و چیره دست می شود، منظورمان این است که فرد تخصص کافی و تجربه زیادی در حوزه مربوطه دارد.

انواع مهارت چیست

مهارت زندگی انواع مختلفی دارد که یادگیری آنها می تواند نقش موثری در بهبود وضعیت زندگی و حتی تقویت سایر انواع مهارت داشته باشد. انواع مهارت زندگی عبارت اند از:

مهارت حل مسئله:

مهارت حل مسئله یکی از اساسی ترین و ضروری ترین انواع مهارت هاست که هر فردی باید آن را بیاموزد. مهارت حل مسئله یعنی اینکه فرد هنگام بروز مسائل و مشکلات بتواند علت مشکل را ریشه یابی کرده و راه حل های موجود برای آن را بیابد و از میان راه حل ها ایده آل ترین گزینه را انتخاب نماید.

 حل مسئله

مهارت زندگی در تصمیم گیری:

مهارت تصمیم گیری باعث می شود از بین گزینه های موجود در موقعیت های مختلف، بهترین گزینه را انتخاب کنید. زمانی که بتوانید در شرایط اضطراری گزینه های موجود را بسنجید و بهترین گزینه را شناسایی کنید، یعنی مهارت تصمیم گیری دارید.

مهارت خودآگاهی:

مهارت خودشناسی و خودآگاهی نیز یکی از ضروری ترین انواع مهارت می باشد. زمانی که از توانایی ها و خصوصیات خود آگاهی داشته باشید و بتوانید اطلاعات خوبی در مورد نقاط ضعف، نقاط قوت، خواسته ها، ترس ها و انتظارات خود کسب نمایید به مهارت خودآگاهی رسیده اید.

طلاق چگونه بوجود می‌آید؟

مهارت زندگی درتفکر نقاد:

مهارت تفکر نقاد مهارت تحلیل اطلاعات بر پایه ی تجارب شخصی و شواهد منطقی است. اگرچه ممکن است در نگاه اول کسب این مهارت ساده به نظر برسد، اما بیشتر افراد در شرایط ویژه توانایی استفاده از تفکر نقاد برای تصمیم گیری نهایی را ندارند. مهارت تفکر نقاد موجب می شود در تصمیم گیری ها احساسات خود را کنار گذاشته و بر اساس واقعیات و شواهد تصمیم گیری کنید.

درتفکر نقاد

مهارت تفکر خلاق:

مهارت تفکر خلاق یکی از انواع مهارت های زندگی است. انسان با کمک این مهارت قادر است همواره خود را شرایط محیطی وفق دهد. داشتن این مهارت موجب می شود فرد همواره ایده هایی نو داشته باشد.

مهارت زندگی در برقراری ارتباط موثر:

انسان با کمک این مهارت قادر خواهد بود به سخنان اطرافیان گوش داده و موقعیت آنها را درک کند و به نوعی احساس همدلی داشته باشد. با کمک این مهارت می توانید ارتباطات خود با دیگران را افزایش دهید و هرگز احساس تنهایی نداشته باشید..

مهارت ایجاد و حفظ روابط فردی:

این مهارت موجب می شود تا بتوانید با دیگران ارتباط موثر با مرزهای مشخصی داشته باشید.

ایجاد و حفظ روابط فردی

از دیگر انواع مهارت می توان به مهارت گوش دادن، مهارت خوب صحبت کردن، مهارت تنظیم هیجان، مهارت عاطفی، مهارت کنترل خشم، مهارت نه گفتن و مهارت مقابله با استرس اشاره نمود.

راه های افزایش مهارت در زمینه های مختلف چیست

خوشبختانه ایجاد مهارت های مختلف در خود بسیار ساده بوده تنها نیاز به تمرین دارد، در این جا راه های افزایش مهارت در زمینه های مختلف را مشاهده می کنید.

مهارت های اجتماعی در کودکان چیست؟ + بررسی 7 راهکار تربیت کودک اجتماعی

1 – مهارت زندگی در خودشناسی:

خودشناسی جزو مهم ترین گام ها برای افزایش مهارت در زمینه های مختلف است. فردی که بتواند شناخت کافی از خود داشته باشد به خوبی می تواند انواع مهارت های اصلی و فرعی زندگی را نیز کسب نماید. خودشناسی موجب می شود ویژگی های شخصیتی و نقاط قوت و ضعفتان را بشناسید و بدانید به دنبال چه اهدافی هستید. از این رو سعی کنید مدت زمانی را صرف خودشناسی کنید تا بتوانید بتوانید سایر مهارت های خود را نیز بهبود بخشید.

خودشناسی

2 – خوب گوش دادن:

خوب گوش دادن یک فن بسیار مهم می باشد که موجب می شود به مهارت بالایی در زمینه های مختلف برسید. شنونده ی خوب بودن،مهمترین نکته برای موفقیت و افزایش مهارت در زمینه های مختلف است. سعی کنید در شرایط مختلف خود را برای شنونده بودن آماده کنید و حواس فرد را پرت نکنید. با تمرکز بالا به حرف سایرین گوش دهید و سعی کنید سخنان دیگران را خوب به خاطر بسپارید.

3 – مهارت زندگی در کتاب خواندن:

همه ما کم و بیش با مزایای کتاب خواندن آشنا هستیم. کتاب خواندن یکی از راه های افزایش مهارت است و تاثیر به سزایی در افزایش آگاهی، شکوفا شدن استعدادها دارد.

مهارت زندگی از دیدگاه روانشناسی:

خب گفتیم که مهارت تعاریف زیادی دارد و نمی­توان به یک تعریف واحد در مورد آن بسنده کرد. اما به عنوان یک تعریف جامع تر که همه جوانب را در بر بگیرد می­توان به تعریف ای.آر.

مهارت زندگی از دیدگاه روانشناسی

از تعریف بالا می­توان چند نکته برداشت کرد که به اختصار در زیر به بیان آن­ها می­پردازیم:

  • مهارت هر فرد در نهایت باید منجر به هدف مورد نظر شود. به عبارت دیگر مهارتی که به هدف منجر نشود و نتیجه­ای نداشته باشد عملاً بی­ فایده است.
  • فردی که ادعای ماهر بودن دارد باید از قبل اطمینان داشته باشد که به هدفش می­رسد. به همان مثال فوتبالیست برمیگردیم.
  • انجام یک کار ماهرانه زمانی نشان دهنده مهارت فرد است که با کمترین مقدار انرژی انجام شود.
  • انجام دادن مهارت با صرف حداقل زمان. هرچه فرد اجراکننده برای انجام مهارت خود زمان کوتاه­تری را صرف کند مطلوب بودن نحوه عملکرد فرد را نشان می­دهد.
معرفی و بررسی۱۰ راهکار عملی برای کنترل خشم

در نهایت به طور کلی می­توان گفت که به تمامی اطلاعات، قابلیت­ها و توانایی­ها چه از نوع ذاتی و چه اکتسابی که با صرف کمترین زمان و انرژی منجر به پیاده سازی دقیق و آسان علم و دانش در عمل می­شود مهارت گفته می­شود.

سخن پایانی

شما در این مقاله با مهارت آشنا شدید.همچنین از انواع مهارت و راه های افزایش آن آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

https://cutt.ly/GAB3ruGhttps://tinyurl.com/yckt3p5u
https://u.to/Qa0NHAhttps://b2n.ir/w78004
http://tny.im/rzohttps://zi0.ir/CKV4X

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا